1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το Beach league 2016-17 , διοργανώνεται από τον νέο αθλητικό φορέα Τριανταφυλλίδης  Beach Volley  και το ANIMA beach academy by beligratis. Το Beach league 2016-17 αποτελείται από 18 Αγωνιστικές/Τουρνουά.  Κάθε αθλητής και αθλήτρια μπορεί να επιλέξει όσα και όποια τουρνουά επιθυμεί.

Οι τοποθεσίες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Τουρνουά μπορούν να αλλάξουν για ιδιαίτερο σοβαρό λόγο με απόφαση των διοργανωτών.

 

1.1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΘΛΗΤΕΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

  1. Ερασιτέχνες Αθλητές Άνδρες και Γυναίκες, όλων των ηλικιών και Εθνικοτήτων
  2. Ολες οι συμμετοχές είναι ελεύθερες.

 


 

1.2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα Τουρνουά γίνονται τηλεφωνικά στα τηλέφωνα που υποδεικνύονται την εκάστοτε αγωνιστική ή ηλεκτρονικά στο http://www.beachvolleytraining.gr στην φόρμα συμμετοχής για τουρνουά.

Καταλυτική ημέρα και ώρα υποβολής δήλωσης συμμετοχής είναι μια ημέρα πριν από κάθε Τουρνουά  (μέχρι τις 23:00 μ.μ.) ή μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού συμμετεχόντων που προβλέπεται σε κάθε αγωνιστική/τουρνουά.

Ο Τεχνικός Υπεύθυνος του Τουρνουά, μπορεί να ζητήσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ).

Κάθε αθλητής / αθλήτρια που θα δηλώσει συμμετοχή σε αγωνιστική/τουρνουά του Beach league 2016-17 καταβάλει χρηματικό παράβολο συμμετοχής Δέκα Ευρώ (10 €). Σε περίπτωση συμμετοχής του/της σε παραπάνω από μια κατηγορίες, το χρηματικό παράβολο συμμετοχής είναι Δεκαπέντε Ευρώ (15 €)

Με τη δήλωση συμμετοχής, κάθε αθλητής αποδέχεται ότι φέρει την ευθύνη για την προσωπική του υγεία.

 

1.3. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Αλλαγές στην σύνθεση κάθε ομάδας μετά την ανακοίνωση της αρχικής λίστας μετεχόντων δεν επιτρέπονται παρά μόνο για λόγους τραυματισμού.

Σε περίπτωση που δηλωθεί τραυματισμός από έναν από τους δυο αθλητές / αθλήτριες μίας ομάδας, ο άλλος αθλητής μπορεί να συμμετάσχει σε νέα ομάδα που είχε δηλώσει συμμετοχή και έμεινε και αυτή ελλιπής. Επίσης, μπορεί να συμμετέχει με αθλητή / αθλήτρια που δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο Τουρνουά. Οι αλλαγές αυτές πρέπει να έχουν γίνει ΠΡΙΝ τον Τεχνικό Έλεγχο που προηγείται της Τεχνικής Σύσκεψης των Τουρνουά

Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη προσέλευσης, οι αθλητές /αθλήτριες που απαρτίζουν την ομάδα τιμωρούνται με αφαίρεση των βαθμών που απονέμονται για την 1η θέση.

Σε περίπτωση επανάληψης, η ποινή διπλασιάζεται οι διοργανωτές μπορούν να αποφασίσουν την ΑΠΟΒΟΛΗ των αθλητών / αθλητριών από την διοργάνωση.

 

2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 

2.1. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

O Τεχνικός Υπεύθυνος του Τουρνουά, είναι αρμόδιοι έναντι όσων μετέχουν στους αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα και έναντι τρίτων Φυσικών και Νομικών Προσώπων και είναι υπεύθυνοι για κάθε θέμα που έχει σχέση με την οργάνωση και την αγωνιστική εξέλιξη των Τουρνουά. Έχουν την δυνατότητα να ορίζουν τις ώρες των  αγώνων και να αλλάζουν το πρόγραμμα όταν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (π.χ. καιρικές συνθήκες).

Τα τουρνουά θα διεξάγονται σε κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ και ΜΕΙΚΤΟΥ. Η κάθε μια κατηγορία θα χωρίζεται στο επίπεδο GOLDEN και SILVER 

 

2.2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Τα Τουρνουά θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων.

Ο Τεχνικός Υπεύθυνος μπορεί να αποφασίσει για διακοπή του προγράμματος, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή του Τουρνουά.

 

2.3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Όλοι οι αγώνες των τουρνουά του Beach league 2016-17 θα διεξαχθούν με τους ισχύοντες Κανονισμούς του αθλήματος (FIVB Official Beach Volleyball Rules 2013-2016) .

Οι ομάδες θα αγωνίζονται με σύστημα Συνεχούς Καταγραφής Πόντων (Rally Scoring System), όπου δεν υπάρχουν αλλαγές και κάθε φάση αποδίδει πόντο. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο ένα (1) νικηφόρο σετ των 25 πόντων ή στα δυο (2) νικηφόρα σετ των 15 πόντων και το τάι-μπρέικ στους 11 πόντους ή στα δυο (2) νικηφόρα σετ των 15 πόντων χωρίς τάι-μπρέικ (και απονομή ενός βαθμού σε περίπτωση που κάθε ομάδα κερδίσει από ένα σετ στον αγώνα). Ο Τεχνικός διευθυντής κάθε τουρνουά έχει δικαίωμα ανάλογα με την συμμετοχή των ομάδων να προσαρμόσει το σύστημα.

Μετά από κάθε επτά (7) συνολικά πόντους οι ομάδες θα αλλάζουν γήπεδο. Στο ταϊ-μπρεϊκ η αλλαγή θα γίνεται μετά από κάθε πέντε (5) συνολικά πόντους.

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα για ένα (1) τάϊμ-άουτ σε κάθε σετ διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων (30"). Το τάϊμ-άουτ μπορεί να ζητηθεί από οποιονδήποτε από τους δυο αθλητές /αθλήτριες.

 

2.4. ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ Β’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Οι δυο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου προκρίνονται στην β’ φάση του τουρνουά.

 

2.5. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η κατάταξη των ομάδων για να καθορισθούν ποίες ομάδες θα τοποθετηθούν στον κάθε όμιλο, γίνεται σύμφωνα με την ατομική βαθμολογία των αθλητών που την απαρτίζουν ως εξής:

- Στο πρώτο τουρνουά με τυχαία κλήρωση

- Στα υπόλοιπα τουρνουά λαμβάνεται υπόψη αποκλειστικά η βαθμολογία των προηγούμενων τουρνουά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας πραγματοποιείται κλήρωση.

 

- Στο παράρτημα 1-Κατανομή Βαθμών Τουρνουά

 

2.6. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ BEACH LEAGUE 2016-17

Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην κατάταξη θα κατακτήσει και τον τίτλο της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ 2016-2017 ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ-MEIKTOY.

 

2.7. ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Στις ομάδες που κατέβαλαν την 1η και 2η θέση στο κάθε τουρνουά θα απονέμονται μετάλλια (χρυσό, ασημένιο) σε κάθε αθλητή.

Οι πρωταθλητές κερδίζουν πλούσια δώρα.

 

Κάθε 6 αγωνιστικές ανακηρύσσεται ο MVP (άνδρας) και η MVP (γυναίκα) Περιόδου (Φθινοπώρου, Χειμώνα, Άνοιξης, αντίστοιχα) με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσε τη συγκεκριμένη περίοδο των 6 αγωνιστικών από τη συνολική τους βαθμολογία και συμμετοχή στις αντίστοιχες κατηγορίες (ανδρών-μεικτό και γυναικών- μεικτό αντίστοιχα)

2.8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε ημέρα και ώρα που θα ορίζεται και θα ανακοινώνεται εγκαίρως, θα πραγματοποιείται ο Τεχνικός Έλεγχος των ομάδων, ενώ ακολουθεί η Τεχνική Σύσκεψη για όλα τα Τουρνουά. Οι ομάδες οφείλουν να πληροφορηθούν την ακριβή ημέρα και ώρα αυτών των συναντήσεων και η συμμετοχή σε αυτές ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ του ενός αθλητή / μίας αθλήτριας είναι υποχρεωτική.

Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας / ομάδων ο τεχνικός υπεύθυνος μπορεί να τοποθετήσει μια reserve team στη θέση της.

 

3 . ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μπορούν να φορούν οτιδήποτε εμφάνιση θέλουν, χωρίς ομοιομορφία, τηρώντας πάντα τους κανονισμούς του αθλήματος.

Ο Τεχνικός Υπεύθυνος του Τουρνουά μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή αθλητή/αθλήτριας που δεν συμμορφώνεται με τις σχετικές διατάξεις ή αν κρίνει ότι η εμφάνιση του δεν είναι η πρέπουσα.

Η διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους αθλητές να αγωνιστούν με εμφανίσεις οι οποίες θα τους παραχωρηθούν.

 

4. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια του Beach league 2016-17 ασκείται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο, για κάθε πειθαρχικό παράπτωμα που έγινε κατά την διάρκεια των αγώνων ή διαπιστώθηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή αναφέρθηκε από τον διαιτητή του αγώνα ή καταγγέλθηκε εγγράφως από αθλητή που μετέχει στο Τουρνουά ή από άλλα υπεύθυνα για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στελέχη.

 Για τις παραπάνω περιπτώσεις ο Τεχνικός Υπεύθυνος μπορεί να επιβάλει άμεσα αγωνιστικές ποινές (επίπληξη, αποβολή από το τουρνουά κ.α)

 

5. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η διαιτησία των αγώνων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες αθλητές, όπως θα ορίσει ο Τεχνικός Υπεύθυνος στην Τεχνική Σύσκεψη του κάθε τουρνουά.

 

6. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - COACH

 

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει coach (συμμετοχή στα στα ταιμ άουτ). Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να φέρει την ονομασία χορηγού (εκτός ανταγωνιστικών προιόντων)

 

7. ΓΕΝΙΚΑ

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην παρούσα Προκήρυξη, λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα στις διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος.

 

                                                 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

 

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ GOLDEN

 

Θέση

Ομάδα

Αθλητής/Αθλήτρια

1η

 

70

2η

 

60

3η-4η

 

45

5η-6η

 

30

Επόμενη

 

20

 

 

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ SILVER

 

Θέση

Ομάδα

Αθλητής/Αθλήτρια

1η

 

40

2η

 

35

3η-4η

 

25

5η-6η

 

15

Επόμενη

 

10

 

 

 

 

Our facebook page

Our YouTube Channel

Our LinkedIn Page

View Michalis Triantafillidis's profile on LinkedIn

Η Βίβλος του Beach Volley